Nu börjar säsongen och den 31 maj kör vi premiärloppet av GBG SWIMRUN 2017.

Den 1 maj öppnar vi anmälan till första loppet - kl 00.01 öppnar slussarna och all info för att anmäla sig finns i nedan text! 

Vi ser fram emot en stabilt rolig kväll! Vågar vi hopppas på ett nytt banrekord redan i maj???

Välkommen till GBG Swimrun!

Under 2017 kommer vi köra ett antal träningstävlingar i swimrun i Göteborgsområdet. 

Vi siktar på att köra 5 tävlingar under 2017. Dessa kommer företrädesvis vara under kvällstid på vardagar. Vi kommer ALLTID att köra samma bana…vilket gör att ni kan se om ni förbättrar er.

Kolla under “HITTA HIT” för att se vart ni skall ta vägen.

Exakta datum och tider kommer fortlöpande på vår facebooksida - www.facebook.com/gbgswimrun

Vad är Swimrun?

Swimrun är precis vad det låter… Vi springer och simmar - vi springer i våtdräkt och simmar i löparskor. För fullständiga regler om utrustning m.m se “REGLER”. 

Genomförande

Normalt genomförs swimruntävlingar i par. Detta främst på grund av säkerheten, men även för att tävlingar i par/patrull ställer lite andra krav på deltagarna. Vi har beslutat att vi vill öppna upp tävlingsformen lite. Vi kommer att köra två olika klasser…

- Solo herr

- Solo dam

Det är givetvis tillåtet att köra i par om man vill pröva linor och taktikupplägg inför årets stora tävlingar.

Tanken med våra tävlingskvällar är först och främst att träffa likasinnade och utbyta erfarenheter, men även att få någon timmes magisk kvalitetsträning under tävlingsliknande förhållanden. Vid målgång bjuder vi på hembakat och kaffe.

Anmälan

Anmälan görs till gbgswimrun@yahoo.se - Max antal deltagare är 100 personer.

Kostar det något…!?

Ja - 150 SEK / person.  Ni skickar ett mail till gbgswimrun@yahoo.se och anger vem/vilka ni vill anmäla - när ni fått svar att ni har en plats swishar (med namn) ni till 070-6076465 (Johan Dahlhöjd) När betalning är genomförd förs ni upp på startlistan. Startavgift återbetalas fram till en vecka (7 dagar) innan tävlingsdatumet.

Banan

Banan sträcker sig runt och i Södra och Norra Barnsjön i Lindome. Banan är snitslad på land och uppstigningsplatser för simning är utmärkta och väl synliga. Delsträckor enligt nedan. Banan körs två varv.

Löpning: 150 m

Simning: 375 m

Löpning: 150 m

Simning: 300 m

Löpning: 2000 m

Totalt simning: 1350 m

Totalt löpning: 4600 m

Totalsträcka: 5950 m